Баскетболният ЦСКА отнесе глоба от 2200 лева заради скандалите снощи в зала „Христо Ботев”, когато привърженици на „червените” скочиха на бой с фенове на гостуващия Балкан. Баскетболната ни федерация обяви, че предприема пакет от мерки във връзка с инцидента по време на четвъртфиналната среща от вътрешното ни първенство при мъжете.

Дисциплинарната комисия реши на свое заседание днес:

- На основание чл.40 от Дисциплинарния правилник за нарушаване на установения ред преди срещата - навлизане на терена, хвърляне на предмети на терена и на територията на спортното съоръжение, опасни за здравето на участниците, и други непристойни прояви, които създават ненормална обстановка на терена наказва ЦСКА с глоба в размер на 2 000лв. А на основание чл. 8.1.40. от Наредба за Държавното първенство за закъсняла среща поради неявяване навреме на охраната с глоба в размер на 200лв.

- Препоръчва на Дисциплинарната комисия на НСКБ да разгледа правилността на действията на длъжностните лица, обслужващи срещата.

Новият президент на родната баскетболна централа Михаил Михов пък лично реши след запознаване с нормативните документи на федерацията и на база на личните му впечатления от инцидента, че федерацията няма да използва услугите на Дежурния представител на снощния мач -Ангел Иванов, до края на първенството.

От ръководството на българската федерация по баскетбол съобщиха още, че е уговорена среща с Комисар Веселин Петров от Националната полиция за обсъждане на по-доброто синхронизиране на работата между баскетболните клубове и полицията с оглед предотвратяването на хулигански и вандалски прояви по време на баскетболни срещи, а на първото си заседание на 12-ти май новият Управителният съвет на централата ни ще разгледа предложения за промени в нормативните документи в частта им относно организирането на баскетболните срещи.