Докато баскетболното първенство на България си върви, то отборът на ЦСКА, който бе изключен от шампионата, не дава признаци за спортно-техническа дейност. Шефовете на „червените” обаче явно са се отдали на награждавания и селектиране за следващия сезон, поне ако се съди по последните публикации в клубния сайт.

Единственият източник на информация за мъжкия баскетболен тим на ЦСКА твърди, че в листата на потенциалните състезатели за сезон 2009/2010 на първо място е името на опитния гард Георгиос Масларинос, който ще е първият играч в списъка с желани имена от „червените”. Масларинос бил много опитен състезател и през своята кариера се е състезавал за отбори като Панатинайкос, ПАОК и Панелиниос.

Спортният директор на БК ЦСКА Бане Прелевич, който преди време бе обявен и за старши треньор пък може да се радва на внимание в Гърция, за каквото продължава да страда у нас. „Нашият мениджър беше отличен с награда за заслуги за петнадесетгодишната си кариера, през която той се е състезавал и работил като треньор и главен мениджър за ПАОК”, пише клубният сайт на ЦСКА за церемония в Солун, на която присъствал и кметът на гръцкия град Василис Папагеоргопулос.