Баскетболният ЦСКА афишира желанието си да се върне на международната сцена. Ръководството на мъжкия тим на „червените” ще кандидатства за участие в стартиращата следващия сезон Балканска баскетболна лига. Шефовете на клуба се събраха на извънредно Общо събрание и се обединиха около намерението да направят всичко необходимо за осъществяването на тази цел.

Балканската лига ще включва 10 клуба от пет държави, като всяка ще има по два представителя. Това означава, че ЦСКА ще се конкурира с другите желаещи от България, които са повече от два тима.

В същото време босовете на „червените” начело с президента Георгиос Стерянопулос се срещнаха с представители на фен-клубовете на отбора и ветерани на ЦСКА. Резултатът от преговорите е, че баскетболният тим на миналогодишния вицешампион в родното първенство ще работи като едно цяло с феновете на клуба, които със сигурност имат едни от най-организираните фен-клубове в Европа, и всички заедно с общи усилия ще се борят за доброто на клуба, съобщи официалният сайт на „червените”.