Ръководството на баскетболния ЦСКА направи обръщение към своите фенове с призив да бъдат премахнати дисциплинарните нарушения, които най-вероятно ще донесат на червените строго наказание от Дисциплинарната комисия, която се събира по-късно, заради поведението на публиката на армейците на дербито срещу ЛукОйл Академик.

"Скъпи фенове и привърженици на ЦСКА, ръководството на клуба, треньорите и състезателите ви благодарят за всеотдайната подкрепа, която засвидетелствате към отборите ни мъже и жени във всички техни мачове независимо от това, дали те са в София или на друго място в страната. Безспорно вие се превърнахте в нашия шести играч, като със своята сърцата подкрепа не само мотивирате нашите състезатели да дават най-доброто от себе си, но вдъхновявате и целия мениджмънт да развива отборите на най-високо ниво.

В последните две години след многобройни трудности съвместните действия на ръководството на ЦСКА и на фенклуба дадоха своите резултати - пълни зали, невероятна атмосфера и драстично намаляване на дисциплинарните нарушения на нашата публика.

Ние се обръщаме към вас с призив напълно да премахнем дисциплинарните нарушения - хвърляне на предмети, палене на

факли, конфронтация с охраната. Ние сме сигурни, че можем да преодолеем заедно и тези нарушения и да превърнем домакинската зала на ЦСКА в най-спокойното място за спорт в страната. Нека всички заедно да помогнем на охранителна полиция да върши своята работа. Да съдействаме и на стюардите да се грижат за комфорта на зрителите, така както повеляват европейските норми за охрана на спортните съоръжение.

Благодарим за вашата подкрепа!", се казва в обръщението на

генералният мениджър на ЦСКА Емил Коен.