Баскетболният ЦСКА картотекира шест нови състезатели в Националната лига и така „червените” засега продължават участието си в първенството и турнира за Купата на страната. Крайният срок за трансфери и картотекиране на нови играчи е 17 часа днес, а от БК ЦСКА са внесли документите на никому неизвестните в баскетболните среди у 6 имена: Цветомир Цолов, Стоян Петрелийски, Костадин Тодоров, Ивелин Иванов, Димитър Георгиев и Данаил Милев.

Все още не е ясно дали тези шестима играчи могат да боравят добре с баскетболната топка, но както се изрази висшепоставено лице от баскет-централата, най-малкото един от тях трябва да може да тупка, пише bulgarianbasket.com.

Известно е правилото, че по време на мач в Лигата или турнира за Купата на България трябва да има минимум по един състезател на терена, който може да играе за българския национален отбор. Освен това в списъка за всяка среща трябва да има минимум 6 българи, а в противен случай следват глоби за тима. За всеки един играч под определения минимум от шест се плащат по 3000 лева.

ЦСКА трябва да се изправи срещу Видабаскет утре във Видин в първи мач от четвъртфиналите на турнира за Купата на България. „Червените” може и да имат необходимия минимум български състезатели, но остава въпросителната кой ще води състава в този двубой, тъй като от тази сутрин тимът остана без треньори след като ръководството на ЦСКА направи безуспешен опит да назначи на мястото на треньора Ивайло Желев досегашния му помощник Иван Ганчев.

На младия специалист му е било предложено да поеме мъжкия тим и дори му е поставен ултиматум до обяд да даде отговор дали е съгласен. Ганчев обаче не се явява на срещата с босовете на стадион „Българска армия” и остава солидарен с исканията на останалите бойкотиращи, с което и той се разделя с клуба, въпреки че дори не е имал договорни отношения с него.