Ръководството на баскетболния ЦСКА призова своите привърженици да подкрепят тима в утрешното домакинство на Ямбол в зала „Христо Ботев” от 19 часа.

„Искам от името на целия отбор да благодаря на нашата публика. В момента ЦСКА се намира в труден период. Загубихме гарда Майкъл Хендерсън до края на сезона, което разби играта ни. Започваме да намираме пътя за излизане от кризата, но ще ни трябва време и доверие”, коментира треньорът Росен Барчовски и допълни: „Нека нашите привърженици ни подкрепят в мачовете срещу Ямбол в турнира за Купата на България, защото при успех ще попаднем в голямата четворка на надпреварата.”

В другите две срещи от турнира за Купата утре Левски приема Рилски спортист от 18 часа в зала „Триадица”, а Балкан е домакин на Черно море също от 18 часа в Ботевград. Шампионът ЛукОйл Академик снощи се справи със Спартак Плевен в изтеглен мач от надпреварата, тъй като в понеделник по обед пътува за Москва, където предстои гостуване на Динамо от осминафиналите на купа УЛЕБ.

Вторите срещи между съперниците в четвъртфиналите на родното състезание са във вторник на разменено гостуване, като само двубоят Спартак ПлевенЛукОйл Академик е в петък.