Ръководството на баскетболния ЦСКА държи на настоящата си политика и публикува нова декларация на официалната си интернет страница:

„Една от основните цели на настоящото ръководството на ЦСКА бе за много кратко време към клуба да се създадат детски школи, тъй като основната философия на новото ръководство беше, е и ще бъде многобройното привличане на деца в баскетболните зали, с цел не само един ден да станат професионални спортисти, но и за да пораснат по правилен начин и да вземат от спорта правилната основа. Както беше обявено в многобройните интервюта, дадени от Президента на клуба, основното е да има подходящо място, където да тренират децата.

Бихме искали да попитаме някой хора

- Къде да тренират тези деца?

- На улицата или в интернет залите?

През септември 2007г. организацията в детските школи се създаде с цел от 01.01.2008г. използването на залата да принадлежи на ЦСКА, като предимно да се използва от детските школи и на второ място от мъжкия отбор.

Понеже и до днес, 27.05.2008г., все още не е приключила процедурата по темата със зала „Българска Армия”, изключително се затруднява дейността на ръководството, както и на треньорския тим и децата, както бяха затруднени и всичките опити на ЦСКА да създаде сериозни школи с цели стойностно представяне във всички мероприятия организирани от БФБаскетбол.

Напомняме, че през септември 2007г. в ЦСКА не съществуваха детските школи, нямаше нито едно дете за 60 годишната история на клуба. А в този момент съществува голяма опасност тези деца, които са събрани с неимоверните усилия на треньорите, да изчезнат.

Въпреки това, опитите ни ще продължават и ще се борим с всички сили, за да запазим делото си до момента и за да го развием в бъдеще. Молбата ни е тези, които нямат желание да ни сътрудничат за тази цел, поне да не ни пречат.

Декларираме, че доколкото съществува настоящото ръководство, създаването на сериозни детски школи е първа наша цел и имаме огромното желание за това. Когато обаче се създадат подходящите условия за това! Тогава за тази цел ще се инвестират много повече средства, отколкото се инвестират и ще инвестират в мъжкия отбор.”