Баскетболният ЦСКА ще е без четирима от състезателите си в гостуването на ЛукОйл Академик в петък. Наставникът Росен Барчовски няма да може да използва Крум Дойчинов, Любен Пасков, както и двамата сърби (Неманя Илич и Еди Синадинович), които все още са без работните визи, заради „неприемливия начин на функциониране на местните министерства”, съобщава клубният сайт на „червените”.

„В резултат на това, както много пъти обявихме в писма до БФБаскетбол, се възпрепятства развитието на българския баскетбол и се разваля качеството на българското първенство”, пише още на официалната страница на БК ЦСКА. Двубоят от 3-я кръг на Националната баскетболна лига е от 17.30 часа в зала „Правец”. „Червените” загубиха първия си двубой от Черно море във Варна, а после победиха Сливен, като от чужденците участие взеха гъркът Никос Бохоридис, сърбинът Милош Шакота, който има и гръцки паспорт и двамата нигерийци Ибрахим Адаму и Носа Оморогбе.

„Най-младият, но и най-надеждният отбор в българското първенство се сблъсква с извън спортни проблеми, както и със злощастни контузии на състезатели. Въпреки това, никой и нищо няма да промени вижданията на клуба и когато най-накрая всички състезатели са на разположение на треньора ни ще можем да видим истинското лице и сила на отбора”, сигурни са от ръководството на баскетболния ЦСКА.