„Определено стана зрелищен мач, първо като емоция за публиката и второ като достатъчно равностойност. Добре е, че се справихме с тяхната защита. Смятам, че в този мач съумяхме да се справим с отбора на Пловдив и заслужено спечелихме”, заяви старши треньорът на баскетболния Ямбол след победата с 82:73 точки над Академик Бултекс 99 в 17-ия кръг на Националната лига.

Капитанът на Ямбол Станислав Говедаров коментира: „Доста тежък мач, който ни помогна да излезем от дупката. Направихме много добра игра, която се увенча с успех. Има още над какво да работим, но смятам, че към момента сме уцелили правилния ритъм.”

„Слаб мач за нас, особено в защита. Имахме моменти, в които можехме да обърнем мача, но във важни моменти направихме грешки, които позволиха на отбора на Ямбол да направи разлика, особено в края на мача”, сподели треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов, а

Капитанът Васил Бачев добави: „Получи се добър мач за публиката. Поздравявам отбора на Ямбол за победата. Намират се в добра форма, ние играхме слабо особено в защита. След толкова много грешки трябва да си вземем поука от този мач.”