Черно море порт Варна постигна трудна, но сладка домакинска победа над Ямбол с 91:83 /22:25, 20:30, 27:14, 22:14/. Домакините успяха да стопят изоставане от 13 точки на полувремето и да се поздравят с успех в края. Варненци бяха сюрпризирани с много силна игра от страна на съперника преди почивката.

Воденият от Юлиян Радионов тим впечатли с прецизна стрелба от тройката на Дурчев, Лейзър и Брнас, както и с много добра  защита. Само през първите 2 четвъртини гостите отбелязаха цели 10 тройки. Веднага след почивката домакините отвърнаха с много агресия и заздравиха действията в защита, което се оказа решаващо за крайния успех. Добри включвания имаха Милиян Бочка и Пупович, а доста ефективен бе Милош Коматина.

Двубоят приключи преждевременно за трима играчи, които натрупаха по 5 лични нарушения-Станимир Маринов и Станислав Цонков от Черно море и Лейзър от гостите.

За Черно море порт Варна срещата започнаха Станислав Цонков 4 т.,  Лени Даниел 8 т. и 5 борби, Асен Великов 13 т. и 7 борби, Станимир Маринов 13 т. и Милош Коматина 18 т., 13 борби и 4 асистенции.

В игра за варненци влязоха още Пламен Алексиев 6 т., Милиан Бочка 15 т., Станислав Славейков, Милян Пупович 14 т. и 8 борби, Ангел Пейчинов.

Ямбол: Брнас 18, Лейзър 9, Говедаров 11, Дурчев 25, Петков 3 (Тенев 5, Костов 4, Чолаков, Маршавелски 5, Е. Иванов 3)

За Ямбол Мартин Дурчев реализира 25 точки, като 22 от тях той отбеляза през първите две части. Тони Брнас добави 18 точки и спечели 7 борби.

С успеха си Черно море порт Варна има 33 точки /13 победи и 7 поражения/.

 Мненията на треньорите след мача:

Драган Баич, треньор на Черно море порт Варна:

 „Не успяхме да проведем пълноценни тренировки през седмицата, което си оказа своето влияние върху представянето ни преди почивката. Имахме състезатели със здравословни проблеми в лицето на Славейков, Пупович и Пейчинов. Това е основната причина за лошата ни игра през първото полувреме. След почивката обаче отборът показа характер. Смятам, че победата ни е абсолютно заслужена. Най-важното в случая е, че постигнахме успех”.

Юлиян Радионов, треньор на Ямбол:

 „Играхме добре през първото полувреме. Подавахме си топката в нападение, вървеше ни играта, получаваха ни се нещата.Жалко, че не успяхме през второто полувреме да запазим хладнокръвие и да продължим по този начин. Трябва да отчетем фактът, че насреща си имахме един силен съперник. Варненци подобриха играта си в защита. Станаха и по –агресивни, което малко ни затрудни. Натрупахме и фаулове и не можахме да отговорим на тяхната агресия. Оттам дойде обратът в мача. Не успяхме да им се противопоставим чисто емоционално и не отговорихме на агресията, която ни предложи отборът на Варна. Не запазихме и хладнокръвие. Все пак напрежението бе в тях, а то се пренесе в нас след това. След това ти бе трудно да контролираме мача”.