Балкан Ботевград разгроми Черноморец в Бургас със 110:60 (32:18, 29:9, 21:16, 28:17) и се доближи на две точки от лидера в баскетболното първенство за мъже Лукойл Академик. Вицешампионите обаче са с мач по-малко.

Мачът беше изключително лесен за гостите от Ботевград, които водеха с 61:27 точки още на полувремето. Черноморец даде отпор на един от фаворитите в шампионата само в началото на първата третина и домакините дори водеха с 10:8, но точен изстрел от зоната за три точки на Иван Лилов даде аванс на Балкан и гостите повече не изпуснаха лидерството в срещата.

Кошът на Лилов зад бялата линия даде и началото на серия от 11 поредни точки в полза на отбора от Ботевград, който рядко допускаше играчите на Черноморец да стрелят от удобни позиции. В крайна сметка Балкан спечели с разлика от точно 50 точки и остана втори в първенството.

Капитанът Павел Маринов беше най-резултатен за Балкан с 20 точки, като и други трима негови съотборници завършиха с двуцифрен актив. Милан Милованович пък записа "дабъл-дабъл" с десет точки и десет спечелени борби. Въпреки тежката загуба за Черноморец, центърът Деян Биелич се отличи с много добра и резултатна игра. Той завърши мача с 25 точки, отбелязани при 3/3 от тройката и 55 процента успеваемост под коша./БТА