След като Левски и ЦСКА официално заявиха интереса си за участие в Балканската баскетболна лига, която трябва да стартира следващия сезон, други два от спряганите за желаещи родни тима – Черно море и Спартак Плевен също дават сигнали, че могат да проявят интерес.

„Ако има Балканска лига, сигурно ще имаме желание да участваме, тъй като знам мисленето на нашия спонсор Асен Христов. Но истината е, че не съм ориентиран със ситуацията и позицията на федерацията”, заяви заместник председателят на БК Черно море Симеон Варчев.

От лагера на Спартак Плевен също не са наясно с подробности по организацията и провеждането на планирания международен турнир. Президентът на плевенчани Цветан Антов сподели, че когато има повече информация ще може да коментира дали клубът проявява интерес за бъдещо участие.

Спартак Плевен бе единственият български тим, който се пусна в Еврокупата на ФИБА този сезон, а от известно време от Черно море намекват, че догодина биха искали на играят в евротурнирите.

Очаква се дебютният сезон на Балканската лига да стартира с 10 отбора от 5 балкански държави като всяка е с по два представителя, а местните федерации ще имат решаваща дума за участниците, ако те отговарят на изискванията на лигата.