Управителният съвет на българската федерация по баскетбол заседава в момента. 

Според дневния ред на днешното заседание, предстои определяне на председатели и приемане на нови членове на iпортно-техническата комисия и Комисията за подрастващи (докладва Георги Глушков);

Утвърждаване на старши треньор на Национален отбор до 16 г. жени (докладва Георги Глушков);

Обсъждане  на отчета на НБЛ за сезон 2017/2018 г. и други въпроси, свързани с НБЛ (докладва Лилия Борисова);

Приемане на нови БК за членове на БФБ (ако има подадени документи);

Отписване на амортизирани активи, вземания и задължения (докладва Красимира Петрова);

Напомняме, че след няколко дин, на 18-и юни предстои да се събере Общото събрание на Националната баскетболна лига, на което предстои да се вземе решение за бъдещето на НБЛ – каква структура и статут да има организацията, както и начин на функциониране, екип и др. 

Предложения, които бяха представени от клубовете и ще подлежат на обсъждане на следващото заседание на ОС на НБЛ са: 

- Отделяне на НБЛ от БФБ · Плейофната серия да бъде увеличена на 3 от 5 срещи за четвъртфинали и 4 от 7 срещи за полуфинали и финали, поради големия интерес от зрители и публика на тази част от първенството; 

- Броят на срещите в редовния сезон да се увеличи, като НБЛ първенството стартира по- рано и завърши по-късно от досегашния формат. Разбира се при изготвяне на календара да се вземат под внимание заетостта на националния отбор – мъже и участието в европейски клубни турнири.

- Да се обсъди българо-македонска лига с участие на отборите от двете първенства, които не са ангажирани в Адриатическа лига и ФИБА евро турнири.

- Да се обсъди с БФ Баскетбол заетостта на юношите, които през този сезон участваха в срещи от първенствата на НБЛ, А група – мъже, А група – юноши, и не са имали възможност за адекватен тренировъчен процес (за справка Иван Алипиев има 75+ срещи, докато Станимир Маринов 44), който според БК е изключително важен в този етап от развитието има като баскетболисти. 

- Да отпадне системата за избор на съдии, които ще обслужват плейофите на НБЛ – БК да нямат право да посочват 10 имена, както досега, а СК да поеме отговорност за избор на съдии и назначението им.

- Съдиите от първа урна да имат възможност да обслужват всички срещи на отборите, дори и това да означава, че ще обслужват отбори, които са от родния им град.