Идея за сътрудничество с Полина Цекова и за работа с подрастващи през лятото се е родила при срещата на легендарната ни бивша баскетболистка с президента на родната федерация в този спорт Георги Глушков.

„Винаги е хубаво да се върнеш в родната страна. Доста години не бях идвала тук. Поговорихме си доста с г-н Глушков и Нора Рангелова. В неделя сме планирали още една малка среща преди да си тръгна и ще видим, ако се договорим нещо, вие ще разберете. Заминавам си в понеделник, защото във Франция водя три отбора, а другата седмица ни е най-важният мач с мъжете. Трябва да победим и ако го направим ще се качим в по-горно ниво, а това ще е голям успех. Поговорихме си за едно идване за работа през лятото, но засега няма нищо конкретно”, коментира Поли Цекова в офиса на българската федерация по баскетбол след срещата си с Глушков.

„Имаме идея. Говорим по въпроса и търсим тази възможност, защото виждате, че и тя е заета. Ние имаме предизвикателство с всяка проява да пълним залата все повече. Това ни е задачата”, сподели самият Глушков.

„Човек се учи, докато е жив. Когато ме канят за малки лекции, толкова неща научавам и наистина винаги можеш да научиш още нещо”, добави Полина Цекова.