Въпреки отлагането на Мача на звездите Полина Цекова пристигна в България по план. Цекова, шампион на женската НБА с Хюстън Кометс от 1999-а година, шампион на европейската купа „Ронкети” през 1996-а година заедно с френския Тарб, носител на Купата на Франция в три поредни години ще остане няколко дни в родината с дъщеря си, а след месец пак ще дойде в София. „След това пак ще дойда през април, но за много кратко. По това време с Деси Ангелова и Албена Брънзова правим един камп за деца, който стана традиция. Точно тази седмица на 26-и ще е този камп, така че ще дойда за един ден. Освен това ми предстои и друг важен мач с мъжете и трябва веднага да се върна”, сподели Полина Цекова.

„Не вярвам, че Родман е чувал за Полина Цекова, но вчера чух по телефона, че зададе въпроси. Аз се вълнувам като малко дете, както дъщеря ми се вълнува, че ще види тези състезатели. За успехите не, че забравям, но не живея с мисълта за това”, каза Цекова.

„Водя три отбора- деца до 12 години, жени и мъже. С децата на тази възраст първо си възпитател, а след това треньор. При жените малко съм разочарована. Когато мъжете казват, че жените дразним, са напълно прави. Взех драстични мерки, изгоних четири основни състезателки и се наложи аз да сложа кецовете. Ефектът беше огромен и от тогава нямаме загубен мач. Атмосферата много се разведри и момичетата подхождаха с друго мислене. С мъжете ми е много приятно и мъжкият баскетбол ме привлича. Имаме 15-16 победи в шампионата. Опитвам се да вкарвам и моето мислене, но е много трудно, защото това е аматьорски клуб, който има 20 отбора, а работата е огромна. Момчетата са мотивирани. Лигите са много във Франция. Има 15 нива, а това е може би пето-шесто ниво. Тренираме по два-три пъти на седмица”, коментира още Цекова.

Попитана, дали вижда бъдещето си като треньора например на професионален женски тим в първа лига, Полина Цекова бе категорична: „Не, не, не. Вече казах на клуба, че ако се качим в по-горна лига с мъжете, искам да си задържа децата. Казах на клуба, че трябва да вземем мерки за тези деца, защото те имат базата и след години ще са основата на женския отбор. Аз съм търпелива. Не съм от тези, които искат резултати след 20 дни. Знам, че резултатите идват след месеци, дори години.”

Колкото до това, дали следи случващото с в българския баскетбол, Поли Цекова заяви: „Чета какво се случва в България, но мачове не гледам. Нямам такава възможност. Виждам, че има голямо недоволство от съдиите, но винаги е така. Следя най-много какво става с мъжкия отбор на Спартак Плевен. Довечера пък ще отида на мача Левски- Рилски спортист в зала „Универсиада”, защото скоро не съм била на мъжки мач.”