Последното ново попълнение на Лукойл Академик Брендън Хийт има всички предпоставки бързо да стане и звезда на отбора, след като показа много добри игри с екипа на „студентите”. За последните 4 мача, този с Арис и трите в Кипър, той има изиграни минути и съответно вкарани точки така: с Арис 28 – 23, с ЕТА 17 – 8, с Аполон 23 – 11 и с Керавнос 27 – 13.

Брендън се съгласи да даде интервю за Дарик радио и Gong.bg, като съдействие при превода оказа мениджъра на тима Веселин Ценов, за което му благодарим.

„В никакъв случай не бе труден преходът в новия ми отбор, категоричен е Хийт. Лесно се адаптирах.С Брендън Боуман сме играли заедно баскетбол в гимназията.Освен това условията, които ми бяха предоставени бяха добри. Треньорът ми помогна, а и момчетата са много добри. Затова не ми беше нужно много време да се адаптирам.”

Според мнозина идването на Брендън Хийт малко е закъсняло с оглед ранните срещи с Арис Солун. Дали той приема по този начин нещата и имало ли е проблем, който да забави трансфера му, което пък не позволи да е готов за игра за първия мач с Арис, където записа само няколко минути?

„В никакъв случай не е имало проблем при преминаването ми, категоричен е Хийт. Стича се за умен състезател, не смята, че баскетболът е нещо много сложно. Не е ядрена физика. Определено Брендън Боуман ми повлия при избора ми.Още при офертата, която получих от Лукойл, първото нещо, което направих бе да се обадя на Брендън, за да го попитам каква е атмосферата и да събера повече информация. Той ми повлия тъй като ми каза само позитивни, хубави неща относно отбора, състезателите и затова взех това решение да се присъединя към отбора.”

Поинтересувахме се, как ще коментира двубоя от Юрокъп с Арис, в който българският тим победи, но отпадна от борбата.

„Определено съм разочарован, заяви Хийт. Моето идване и това на Каспарс Камбала беше малко на по-късен етап, което ни лиши от възможността да допринесем за победата в първия мач. В крайна сметка не мога да съжалявам за нещо, което вече е свършило. Гледаме напред. Съжалявам, че не се класирахме за Юрокъп, но гледаме напред.Вярвам, че ще спечелим Юрочалъндж.”

Високият 193 см. гард обича шоуто, но е дошъл да спечели титлата в България. Той е много емоционален, но знае какво иска от престоя си у нас.

„Да. Спечелването на титлата в България е нещо задължително за мен, сподели Брендън. Разбира се, че трябва да спечелим шампионата на България, както и да спечелим Юрочалъндж. Вече сме си говорили за това в отбора и даже вярваме, че можем да приключим сезона без загуба.”

Американецът много обича да пее и често го прави, което кара съотборниците му за вярват, че освен отличен баскетболист е и бъдещ рапър. Би ли сравнил музиката и баскетбола?

„Разбира се, че обичам музиката, категоричен е пеещият баскетболист Хийт. Музиката е нещо, което ми помага денят ми да мине по-лесно. В крайна сметка, ако трябва да избирам, баскетболът ще остане завинаги на първо място за мен.”

Брендън не е видял много от България, но би останал да играе тук. Според него всичко зависи от това, което му се предложи като условия.

Накрая Хийт бе помолен да изпее нещо за слушателите на Дарик радио, но отказа любезно, като обеща скоро да го направи.