Шампионът на България Лукойл Академик спечели и третата си среща от приятелския турнир в кипърската столица Никозия, с което стана и краен победител в надпреварата. „Студентите” се наложиха с 81:77 над Керавнос, а в предишните дни победиха Аполон и ЕТА.

Стартовата петица бе една и съща и за двете полувреме на двубоя с Керавнос – Хийт, Джеймс, Боуман, Стойков и Камбала.

Още в първата минута кипърците поведоха с 5:0, но в третата резултатът бе вече 7:7. По средата на частта българите водеха с една точка, но я загубиха със 17 на 23. Вторите 10 минути бяха спечелени от гостите с 25 на 17 точки, така на полувремето резултатът е 42 на 40 за Академик.

Третата част отново бе за Лукойл, който я спечели с 24 на 19, но в последната четвърт домакините намалиха резултата в 38-та минута до 75 на 76, но тройка на Веселин Веселинов охлади мераците им за нещо повече от почетна загуба. Веско вкара и последните две точки за Академик и оформи крайният резултат 81 на 77 точки.

Най-резултатни в днешната среща бяха Брендън Хийт, Брендън Боуман и Тенчо Банев, реализирали по 13 точки.

След края на мача отборът победител получи чрез капитана си Тодор Стойков почетен плакет и се снима за спомен от спечелен турнир в Никозия.

Най-доволен след края на надпреварата бе доктора на отбора Юлий Белев, който пожела да се снима за спомен с резултата от последния мач и разкри, че е доволен, защото турнирът премина без контузии на играчите.

В другия мач за деня Аполон победи ЕТА с 83:77 точки и стана втори в надпреварата.

Ето игралите за Лукойл Академик срещу Керавнос и отбелязаните от тях точки : Хийт – 13, Джеймс – 8, Веселинов – 8, Боуман – 13, Стояновски – 2, Божидар Аврамов – 0, Тенчо Банев – 13, Стойков – 7, Камбала – 6 и Питърсън – 11 точки.

В понеделник „студентите” ще тренират преди обяд и следобед летят за Солун, откъдето се прибират в България.