Националът Божидар Аврамов се завърна да играе този сезон в Черно море, след като изкара няколко сезона в Лукойл Академик. Сега варненци приемат именно бившия тим на Божо в мач от НБЛ. Гардът все още се нуждае от повече постоянство в играта си, за да показва и отборът по-добри резултати.

"Не знам каква е причината. Явно е повече психологическа, и си зависи от мен. Но мисля, че тепърва нещата ще са по-постоянни," обясни Аврамов.

Черно море се подсили с Милян Пупович, и според Божидар, останалите вече трябва да се замислят повече за мачовете с тях. "Мисля, че в момента ставаме доста сериозни в подкошието. Мицко (Пупович) е много добър играч, показа го миналата година. Това за нас е голям плюс, и мисля, че другите отбори вече трябва да гледат с повече респект към нас."

Очакванията за двубоя с Лукойл? "Очаквам доста труден мач за нас. Изправяме се срещу първия в класирането, и наистина доста добър отбор на Лукойл Академик. Отборът е съвсем различен в сравнение с последните четири години. Единствено ако играем като отбор, няма да имаме проблеми да ги победим. Надявам се и призовавам всички фенове на отбора да присъстват на мача и да ни подкрепят."