Гардът на ЛукОйл Академик Божидар Аврамов изигра изключително стойностен мач за баскетболния ни шампион при успеха над Шарлероа в първия кръг на турнира Еврокъп. Националът бе много полезен за „студентите” и завърши с 15 точки, 3 борби, 5 откраднати топки и 2 асистенции.

„Абсолютно мисля, че това е истинското лице на ЛукОйл Академик и трябва да го показваме и в следващите мачове, а не да играем един добър и един лош. Смятам, че ако сме концентрирани ще сме на това ниво винаги. Разбира се, че гонехме голяма разлика, защото в този турнир точките са важни при евентуална въртележка знаете какво може да се получи. Бяхме много мотивирани и в този първи мач в къщи трябваше задължително да победим. Тази победа е добра за самочувствието ни като отбор, защото винаги е добре да тръгнеш с успех”, коментира Божидар Аврамов и допълни:

„Определено бяхме по-мотивираният отбор. Всеки си изпълни персонално задачите. В началото наблегнахме на защитата върху Мат Уолш. Мисля, че го спряхме и постепенно разликата си дойде. Билбао ще е най-сериозният ни съперник и ако трябва да сме реалисти с другите три отбора ще се борим за второто място. Ще излезем за победа и срещу тях, така че се надявам да успеем. От последните три години, когато аз съм тук мисля, че това е най-добрият отбор с най-качествените играчи. Един млад играч сред такива качествени играчи наистина израства.”