„Мисля, че изиграхме един много силен мач”, бяха първите думи на старши треньора на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Марин Докузовски след категоричния успех на старта на Еврокъп срещу Шарлероа.

„Искахме да се представим добре в първия ни двубой тук. Не знаехме точно в какво състояние сме, защото вече един месец нямахме международен мач. Момчетата показаха голямо желание, голям хъс и мисля, че днес само в началото на мача имахме малко проблеми в защита, но с течение на мача заиграхме добре и в защита, а в нападение целия мач го изиграхме много добре”, продължи Докузовски, доволен от представянето на своите играчи.

„Мисля, че те нямаха решение за нашите нападения и заслужено бихме. Може би това не е реалната разлика между нашите два отбора и те са по-добър тим, отколкото се представиха днес, но и ние ги бяхме разузнали добре. Те имаха и трудни мачове в тяхното първенство, а ние ги бяхме разузнали добре. Вече съм казвал, че отборът на ЛукОйл Академик, когато играе на 100% трудно някой може да ни бие. Поздравявам играчите и съм доволен от старанието им днес”, коментира македонският специалист, а по повод бъдещия мач в Белгия, като гост на Шарлероа, заяви:

„Всеки мач е различен. Те ще играят различно, отколкото играха тук и мачът ще е по-оспорван, но надявам се накрая да се радваме. Можеше разликата да е по-голяма, но като водиш с 25 точки е нормално да има и отпускане. Доволен съм от играта и резултата.”

За предстоящото гостуване на черногорския Будучност, Марин Докузовски сподели: „Будучност има по-млад отбор, но е много корав тим. Те играят агресивен баскетбол, който ние не харесваме много. В защита играят много агресивно по целия терен. Много ще ни е трудно, но се надявам опитът на нашите играчи ще ни даде шансове да победим там. Те имат голямо подкрепа там за разлика от тук. Там ще е много по-трудно да се играе. Очаквах днес залата да е по-пълна тук. Мисля, че ще подготвим играчите и психически как трябва да играят на този мач. Генерално мисля, че всички си изпълниха задачите.”

Наставникът на белгийския Шарлероа Джовани Боци коментира: „Поздравявам ЛукОйл Академик. Те играха много добър мач тази вечер и доказаха, че ни уважават като съперник. Като играеш срещу такъв тим отбор, може би по-добър от нас в момента, трябва да играеш правилно, защото те наказват всяка твоя грешка. Имахме много проблеми при играта един на един. Не се справяхме и срещу Абукар. Сега сме в началото на труден сезон. Няма да се откажем. Мисля, че ще сме по-добри като домакини.”