Баскетболистът Божидар Аврамов претърпя нова операция на предна кръстна връзка на дясното коляно. Интервенцията бе извършена в началото на седмицата от доцент д-р Антони Георгиев в клиниката по артроскопска хирургия, която специалистът завежда в столичната болница "Софиямед", съобщават от Пресслужбата на Лукойл Академик.

Това е втора операция от този вид за гарда на Лукойл Академик през последните 12 месеца. Първата, която бе извършена в Румъния през март миналата година за огромно съжаление на всички в Лукойл Академик, се оказа неуспешна.

Предната кръстна връзка на наранения крак се скъса отново преди известно време, въпреки дългия период на професионална грижа и рехабилитация, който Божо измина в Холандия.

Очакванията сега са, че възстановяването на варненеца, който на 8-ми март ще трябва да почерпи всички свои съотборници при "студентите", защото става на 26, ще продължи около 10 месеца оттук нататък.

Божидар Аврамов се контузи през март 2015 г. в мач на тогавашния му клуб Плоещ в Румъния. Преди инцидента националът имаше средно по 10,8 точки, 2,5 асистенции и 1,2 борби средно на двубой в местната лига.

196-сантиметровият гард е под договор с Лукойл Академик и има пълната подкрепа на ръководството, което го очаква отново на терена, силен поне, колкото преди. С него са свързани последните успехи на Академик, както в НБЛ, така и в турнира за купата и наесен всички в клуба вярват, че Аврамов отново ще бъде сред лидерите на отбора.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS