Идеята на възстановяването на женския баскетболен тим на ЦСКА не дава мира на няколко човека в България. „Инициативата идва от много хора, който харесваха женския тим на ЦСКА. Старият клуб е в ликвидация - без пасиви и активи за новия клуб. Помага ни адвокат Златко Димитров от адвокатска къща, чрез която става регистрацията”, сподели един от ангажираните – бившият национал Станислав Станков- Шошо.

„Най-важни са две неща. Първо да се направи баскетболна школа на ЦСКА. Втората стъпка е женският тим, който не се връзва с посредствени цели. Има преговори за използване на залата на стадион „Българска армия”. Идеи за състезателки имаме. Иска ми се да върна момичетата, които след разпадането на женския тим заминаха в чужбина. Момичетата знаят за идеята. Обаждат ми се. Следя изявите им. Потенциал има. Призивът ми е към фирмите с възможности”, коментира екс-наставникът на „червените ангели” Георги Божков.

Около 60-70 хиляди лева се необходими за създаване на школа, в която да работят и качествени треньори. За добър женски тим пък трябват около 100 хиляди евро.

На срещата с медиите днес присъства и представител на привържениците на ЦСКА, които също са запалени от идеята отново на има силен женски баскетболен тим на „червените”.

Владимир Владимиров сподели: „Занимавам се с производство на софтуер. ЦСКА е кауза за мен. Въпросът беше тази идеята за възстановяването на ЦСКА да изкристализира. Загубата за феновете беше голяма. Има много форми, чрез които феновете могат да помогнат. Времето наистина е твърде малко. Оказва се, че много малко хора са наясно с това, което беше ЦСКА миналия сезон.”