Бившият треньор на женския баскетболен тим на ЦСКА Георги Божков е оптимист за възстановяването на „червените ангели”. Божков и бившият баскетболист Станислав Станков подеха инициативата за спасяването на тима, който спечели три купи миналия сезон, включително Адриатическата лига.

„Наистина поех един ангажимент към хората, които обичат ЦСКА. Оптимист съм, но има срок, в който трябва да се организират нещата. Ако не успеем да направим това до края на май, след това вече ще е прекалено късно, ако искаме да правим нещо сериозно. Един баскетболен клуб с идеята да прави школа и да се работи с подрастващите, е нещо много трудно и изисква доста време, освен пари. Всеки евентуален рекламодател може да прецени какви възможности има. Смятам, че има възможности големи фирми да проявят интерес”, сподели Георги Божков.

По повод гостуването на българския шампион ЛукОйл Академик довечера в Москва на гранда Динамо Божков коментира: „Много се надявам да стане някакво чудо и отборът да победи. Сега дали ще победи с необходимата разлика е друг въпрос. Един успех също би бил достойно завършване на тазгодишното представяне на отбора. Много ми се иска да продължат.”