Богдан Боев е един от ключовите баскетболисти в състава на Рилски спортист, почти несменяем титуляр в схемата на Александър Тодоров. Точната ръка на Боев се оказа може би най-силното оръжие на Рилецо в турнира за Купата на България, и тимът вече е финалист.

Ето какво сподели гардът преди третия финал в своята кариера: „Това ще ми е трети финал, но нямам нито един спечелен. Надявам се третият път да ми е на късмет. На финал всичко става, Левски е изявеният фаворит за мача. Ние ще играем и няма какво да губим.”

С типичната си скромност, Боев не си приписва никакви заслуги за успехите дотук на турнира:„Радвам се, че помагам. Така се случва, имахме много изгодни позиции за стрелба. Аз ги реализирах, утре ще бъде някой друг. Това е отборно, не може да се каже кой вкарва, кой не вкарва, това е.”

Рилецо победи на четвъртфинал шампиона Лукойл Академик, а на полуфинал – „черната си котка” Балкан. „Победата над Лукойл Академик бе голямата стъпка. Но ние показахме, че не сме дошли само за мача с Лукойл, защото и срещу Балкан се преборихме в труден мач. Естествено, това малко или много ни вдъхна самочувствие, от което имахме нужда,” смята баскетболистът.

Въпреки че Рилски спортист не се представя убедително в първенството дотук, Богдан има вяра, че всичко може да се промени за добро:„Ще бъде несъмнено голям успех, но смятам, че сезонът още не е изгубен за нас. Надявам се от Купата на почне нещо възходящо за нас, да успеем да си спечелим мачовете и да влезем в първата четворка.”

Рилецо и Левски имат да играят помежду си още за първенство, и два пъти за Балканската лига, а Боев коментира:„Ще си омръзнем да се гледаме с Левски. Но всеки мач си е важен.”

„Балканската лига е друго, директни елиминации. Важното е да сме мотивирани във всеки мач, както ще бъдат и те вероятно, защото вече показахме, че можем да ги бием. Играем мач за мач и каквото стане,” завърши Богдан Боев преди големия финал за Купата на България.