Капитанът на баскетболния Левски Стефан Георгиев –Торо със сигурност се надява отново да вдигне Купата на България в неделя вечер в зала „Диана” подобно на случилото се преди година в Плевен. Тогава „сините” отнеха трофея от ЛукОйл Академик, а в неделя от 18 часа ще го защитават срещу Рилски спортист.

„Определено отпадането на ЛукОйл беше изненада. Едва ли някой би го предвидил преди турнира. Засега всички мачове бяха оспорвани, с изключение на нашия полуфинал с Черно море, който не беше никак оспорван. Всички други срещи са вързани и мисля, че баскетболът е на добро ниво. Със сигурност отпадането на ЛукОйл не е много добре за баскетбола, но пък от друга страна Рилски спортист показаха, че имат характер и че могят да побетя дори и фаворита ЛукОйл”, коментира пред Гонг Стефан Георгиев.

На въпрос, дали сега на „сините” им е по-трудно от позицията на фаворит във финала Торо отговори:

„Мисля, че и преди това, срещу ЛукОйл пак си бяхме фаворити. Все пак ние сме ги били два пъти, а те ни биха само веднъж. Ние сме настоящият носител на Купата и си мисля, че е нормално да бъдем фаворити поне в това състезание. Като цяло не мисля, че ЛукОйл кой знае колко много ни превъзхождат. Това, че имат имена не значи, че са фаворити. Ние засега играем по-добре от тях и ги победихме на два пъти, така че си мисля, че поне за мен няма да има проблем – дали сме фаворити или не, ние, ако покажем нашата си игра, която показахме до този момент мисля, че би трябвало да победим. Няма да е лесно, но ще бъде напълно резонно, ако ние победим.”

„Миналата година със сигурност ни бяха много неудобен съперник. Тази година сме играли само веднъж, всъщност два пъти, но в Самоков ни надиграха, защото ние бяхме в много лошо състояние, затова не мога да кажа дали са ни неудобен съперник. Във финала ще си проличи. Ако ние играем както трябва мисля, че ще победим, колкото и да са неудобни”, заяви още Стефан Георгиев преди вечерната тренировка на баскетболния Левски в събота.