Напрежението в Ботевград продължава след прекратения първи мач от серията за третото място в Националната баскетболна лига между Балкан и Черно море. Малко преди края на първото полувреме двубоят бе прекратен. Тримата рефери на двубоя са Борислав Пелтеков, Ивайло Ресиловски и Николай Цинцарски. Недоволството на публиката пък ескалири в хвърляне на предмети от трибуните и заплахи към съдиите.

„Заради груби съдийски грешки ръководството на БК Балкан извади отбора от игра три минути преди края на първото полувреме. Тук бе и председателят на БФБаскетбол Георги Глушков, който бе силно освиркан от разочарованата публика. Близо хиляда души скандираха „Мафия, мафия”. Бутилка минерална вода прелетя покрай главата на един от съдиите, които бяха изведени с полицейски кордон и се заключиха в съблекалнята”, пише balkanec.bg.

По информации от мястото на събитието близо 500 човека са останали пред залата, за да изчакат съдиите, които все още са в залата, заедно с Георги Глушков.

Черно море Порт Варна пък най-вероятно ще спечели служебно срещата с Балкан, след като ръководството на ботевградчани изведе отбора си.

Втората среща от плейофната серия за бронзовите медали трябва да се играе във Варна във вторник.