Центърът на баскетболния Черно море порт Варна Милян Пупович е убеден, че варненци трябва да играят на 100% в серията срещу Балкан, да се възползват от слабите страни на съперника и да покажат своите силни такива, за да спечелят бронзовите медали. Ето какво сподели сърбинът:

Изненадан ли си от развоя на полуфиналната серия между Левски и Балкан и очакваше ли да срещнете отбора на Ботевград в малкия финал?

-Не, не очаквах. След първите два мача мислех, че Балкан вече са си свършили работата.Те показаха характер и в четвъртия мач, но загубиха важен играч като Лилов, което според мен повлия.

Нямате загуба срещу Балкан, това може ли да окаже положителен ефект върху вас в спора за бронза?

-Това е само статистика, никой не я гледа в момента, дали сме ги били четири или десет пъти. Играем мач за мач. Важното е ние как ще се подготвим и подходим към мачовете. Трябва да покажем силните си страни и да се възползваме от слабите такива на противника. Трябва да играем на 100 процента, за да успеем.

Ти какво очакваш от предстоящите мачове?

-Ние не очаквахме да загубим четвъртия мач срещу Лукойл. Изиграхме го много слабо. Малко и отпаднахме физически, уморени сме вече, краят на сезона е. Предполагам и в Балкан така се чувстват. Те няма да могат да разчитат на някои важни техни играчи и малко са психилогически паднали.

Чувствате ли се достатъчно мотивирани. Все пак едно е да играете финал за титла, а съвсем друго малък финал за бронз?

-За първи път в моята кариера ми се случва да играя плейофи за трето място. Играл съм само финали за титла. Примерно, когато играхме в Адриатическата лига и бяхме първи през 2006-а година, победихме Партизан във финала, а мач за трето място нямаше. Така е в Сърбия, няма трето място. Тук се гледат медалите.

Ще вземете ли бронза?

-Надяваме се.