Мъжкият баскетболен тим на ЦСКА вече има нов собственик и това е гръцката фирма „Интерлоджик”, която ще спонсорира клуба. Президент на „червените” ще е Георгиус Стерианополус, който преди време е инвестирал във футболния Марек.

„Преди около 10-12 дни беше първата ни среща с г-н Стерианопулос, на която той прояви интерес към мъжкия отбор на ЦСКА. Тимът ще е с млад състав от българи. Най-вероятно ще има само един чужденец – плеймейкърът Майк Хендерсън. До няколко дни ще са готови новите документи на акционерното дружество ЦСКА със собственик „Интерлоджик груп”. Няма гръмки имена в селекцията ни. Ще дам сериозен път на младите – Крум Дойчинов, Томи Фиков, Христо Николов, Любо Пасков и Сергей Цветков. Водя преговори за още няколко човека, предимно българи и можем да бъдем конкурентноспособни на всички отбори освен ЛукОйл”, коментира старши треньорът на мъжкия отбор на ЦСКА Росен Барчовски.

По повод бъдещето на „червените ангели” Барчовски сподели: „Още съм притеснен за бъдещето на женския тим на ЦСКА. Все още смятам, че има надежда. Сроковете ни притискат.”

Има вариант за привличане на млади гръцки състезатели в ЦСКА, което не е изключено да стане още тази година. „Ако има гръцко нашествие в ЦСКА ще се радвам – това е най-силната държава в Европа по отношение на баскетбола. Трябва да решим въпроса с базата. Ще започнем мачовете си от новия сезон в зала „Христо Ботев”. За зала „Българска армия” ще кандидатстваме да си я върнем към декември. Следващата стъпка е да направим нещо с школата. Това е и желанието на новия президент. Проблемът ни е в залата. Не се плашим дори и да има квалификация за новото първенство при мъжете. Отказахме се от македонците Димитър Мираковски и Синиша Аврамовски, за които исках да останат, но явно доста активно се намеси техният мениджър и вече е късно. Данчо Бозов и Теди Петрова искат да играят в чужбина и до последно ще очакват оферти, но ако например Бозов се върне, финансовите параметри вече ще са много по-различни”, каза още Росен Барчовски.