„За първи път от две години се чувствам истински доволен”, заяви старши треньорът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски по повод свършената работа до тук от новите собственици, но малко по-късно сподели: „Ние носим марката ЦСКА и ще изпратим до ДАМС писмо, за да си върнем залата на стадион „Българска армия” след изтичането на договора за наем на „Овъргаз баскет академия”, чиито отбори сега играят там.”

„Потърсих среща с Николай Тенев, но до такава не се стигна. Бях готов с конкретно предложение, но съм човек с достойнство и вече няма да търся среща”, каза още Барчовски за проблема, който отново излезе на преден план след Общото събрание на баскетболната ни федерация.

„Знаете колко хора се упражняваха върху ЦСКА. Създаването „на пожар” на отбори във всички възрастови категории като административна мярка няма да доведе до нищо. На треньорите ни Емилия Варадинова и Кирил Бозов ще им е много трудно поне първата година, но те ще се справят”, коментира още наставникът на „червените”.

ЦСКА заминава утре за Ямбол, където ще участва на подготвителен турни преди началото на новия сезон, а Росен Барчовски каза, че е доволен от организацията в клуба и от старанието на младите играчи в отбора. „Червените” очакват съвсем скоро да парафират договора си с юношата на ЛукОйл Академик Живко Стоянов, а до 2-3 дни трябва да привлекат и още един млад баскетболист.

Христо Николов пък се оплаква от болки в гърба. „Той има едно секване още от преди 2 години и ще пропусне турнира в Ямбол, за да го запазим за квалификациите за А-1”, заяви Барчовски.