Ръководството на баскетболния ЦСКА разпространи официално изявление, с което протестира срещу някои отсъждания на реферите по време на гостуването в Плевен на местния Спартак:

„За голямо съжаление сме принудени за първи път де се обърнем към медиите и баскетболната общественост с протест. Сметнахме за най-правилно да не реагираме прибързано и това бе причината да го направим два дни след мача между Спартак Плевен и ЦСКА от държавното първенство по баскетбол.

Ръководството на ЦСКА започна сериозен проект с определена цел, свързан с големи разходи, за да могат да се създадат необходимите условия за развитието на спорта и по конкретно на баскетбола в столицата на България – София. Тъжно е един такъв опит, който е като спасителен фар за спорта да среща варварщината и подозрителни постъпки от тези, които трябва да следят за сериозността и качеството на всяко състезание - съдиите. Още по тъжно е да се сблъскваме с отношение, което е несправедливо, по отношение не само на спортистите ни, но най-вече към феновете от всички възрасти. Именно тях ние се опитваме да върнем в залите и в школите ни, за да отдръпнем и да предпазим тези млади хора от съвременните опасности на улицата. Всички знаят, че това, което имаме в момента, постигнахме за кратко време. Нашето мнение е, че постигнахме важни резултати, които други не са постигнали за десетки години.

Напомняме, че през целия този период отборът никога не е дал повод за подобно отношение. И с уважение към правилата на играта искаме да уточним че никой не трябва да злоупотребява с учтивостта и доброто отношение на управата към баскетбола в България. Но също така нямаме намерение да оставим да се пренебрегва и осквернява от трети лица инвестирането на време и пари, които се влагат в последно време в отбора.

Молим отговорните органи на спорта да наблегнат на тези сериозни проблеми и да предприемат необходимите мерки, така че в бъдеще това да не се повтаря за доброто на баскетбола в частност и като цяло на спорта в България.

И в допълнение, смятаме, осланяйки се на богатия ни опит в спорта и по конкретно в баскетбола, че в съдийството са възможни грешки. Нямаме желание обаче да издържаме поведението и постъпките на съдии, които само минират спорта.

                                                             Управителен съвет на ЦСКА”