Старши треньорът на баскетболния ЦСКА Ивайло Желев е уволнен, пише клубният сайт на „червените”, но самият наставник отрече информацията. Скандалите и взаимните обвинения в ЦСКА очевидно продължават с пълна сила.

„Бившият служител на ПБК ЦСКА Ивайло Желев, който официално бе уведомен от адвокатите на клуба, че е уволнен (уведомление за отстраняването му от поста треньор бе представено в Националната Баскетболна Лига на вниманието на господин Стефан Станев), нелегално е влязъл в залата на Българска армия и е спрял тренировката на отбора”, съобщава официалният източник на информация от босовете на баскетболния ЦСКА.

„Нямам заповед за уволнение. Снощи куриери ми връчиха писмо, в което г-н Стерянопулос ме кани в офиса да дам обяснение по повдигнатите от нас въпроси. Как така те изтъкват, че съм уволнен на 2-ри февруари, а на 4-ти февруари ме викат да давам обяснение по проблемите на отбора. Нямам документ, с който да ме уведомяват, че съм уволнен. Нещо повече, днес внесох в Националната лига искане договорът ми да бъде прекратен, тъй като не се изпълняват точки от него. Освен това имаме и внесени документи в лигата от Националната Агенция по Приходите (НАП), че договорите ни не са представени там и не са обявени. До утре е крайния срок за картотекиране на нови състезатели и се надявам от НБЛ и федерацията да реагират бързо, за да може българите в клуба да имат все пак някакво време”, коментира Ивайло Желев и добавя цитиран от bulgarianbasket:

„Информацията, публикувана на техния сайт не отговаря на истината. Аз не съм спирал и не съм гонил никого от залата на стадион „Българска Армия”. Това може да го потвърдят всичките 80 деца от школата и техните родители. Може да ги заведа на момента във федерацията и Лигата, ако трябва. Адвокат Петър Величков вече се занимава с нашия случай и оттук нататък всичките лъжи от тяхна страна няма да са в тяхна полза. Писмото, което получих снощи по куриер бе представено в инспекцията по труда и там специалисти сами казват, че те в момента тръгват на война срещу себе си.”