Гардът Пламен Алексиев няма да продължи да носи екипа на баскетболния Берое. Юношата на Черно море пристигна в Стара Загора в средата на сезон 2015/16 и помогна на тима да спечели първо бронзови медали в турнира за Купата на България, а след това да играе на три финала и да спечели Купата на страната, Балканската лига и сребърните медали в шампионата през миналия сезон, пише официалният сайт на БК Берое.

„Мисля, че прекарах една добра и изпълнена със предизвикателства и емоции година и половина в Берое. Като цяло смятам, че втората година бе сформиран доста по-боеспособен отбор и нелепото отпадане първата година на четвъртфинал се възнагради с три финала през втората“, коментира пред beroebasket.com Пламен Алексиев.

Гардът все още няма яснота къде ще продължи кариерата си. В момента той се възстановява от операция на петата, извършена след края на миналия сезон. „Надявам се през идната седмица да стане ясно къде ще играя. Възстановяването от операцията върви по план и се надявам за началото на първенството да съм в оптимална форма“, допълни Алексиев.

Според опитният баскетболист през предстоящия сезон в родния шампионат ще има доста силни отбори и само времето ще покаже дали Берое ще успее да защити постигнатите успехи.

„Очакванията ми за новия сезон са да има интрига до края на редовния сезон и след това интересни плейофи. В спорта всичко е възможно, времето ще покаже дали Берое ще може да защити резултатите си от миналия сезон. Пожелавам на феновете на тима една интересна спортна година, изпълнена с доста интересни мачове в двата формата, които ще участват. Успех и до нови срещи!“, пожела Пламен Алексиев.