Баскетболистите на Берое надиграха тима на Крайова със 78:69 точки в поредна проверка от предсезонната подготовка на тима, съобщават от клуба.

В срещата, играна в общинска спортна зала ДЗУ в Стара Загора пред около 200 привърженици, старозагорци показаха по-добра игра от своя съперник и логично водеха в резултата през повечето от игровото време.

Старши треньорът Любомир Минчев за първи път разполагаше с пълния си състав и съумя да използва в контролата наличните си състезатели.

За Берое в началото започнаха Тихомир Желев, Станислав Ваклинов, Павел Маринов, Адонис Файлър и Джеймс Уайт. Гостите влязоха в срещата по-добре и след три минути водиха с 8:2 точки, след което домакините изравниха. Първата част все пак приключи с преднина от 5 точки за тима от Крайова - 20:15.

В началото на втората част Берое изравни - 22:22. Малко преди края на четвъртината американецът Конър Франкамп напусна игрището с контузия. Полувремето дойде при преднина за Берое от 39:33.

Въпреки направените промени след почивката Берое продължи да доминира над своя противник и в края на третата част вече водеше с 57:49. В игра за старозагорци се появиха и младите Евгени Василев и Николай Титков.

В последната част преднината на Берое достигна до 12 точки, а в крайна сметка старозагорци спечелиха със 78:69 точки. /БТА