Отборът на Берое ще изиграе последния си домакински мач за календарната 2014 година днес от 18:00 часа в Общинската зала „Стара Загора”. В двубоя „зелено-белите” приемат коравия тим на Ямбол. Във временното класиране Берое заема петата позиция с актив от 4 победи и 5 загуби, докато Ямбол е седми с 3 успеха и 6 поражения. В последния кръг „зелено-белите” отстъпиха при гостуването си във Варна на Черно море със 78:101. Отборът от Ямбол също загуби – в домакинския си мач срещу водача в подреждането Лукойл Академик със 70:90.

Очаква се в тимът на Ямбол да бъде подкрепен от голям брой техни привърженици, които ще пропътуват разстоянието от Ямбол до Стара Загора. От ръководството на Берое също изразиха надежда, че старозагорската публика ще подкрепи своите любимци в толкова важния мач срещу пряк съперник в класирането, съобщава пресслужбата на БК Берое.

Съдийската тройка, която ще ръководи днешния двубой ще бъде в състав Венцислав Великов от Добрич, Николай Цинцарски от София и Станимир Русев от Варна. За комисар на срещата пък бе избран Петър Цачев.

В другите срещи от 11-я кръг на Националната баскетболна лига за мъже Лукойл Академик приема Балкан в Правец от 16 часа, а Спартак Плевен играе с Рилски спортист от 18 часа в Плевен.

Също днес Черно море Порт Варна посреща Черноморец от 17 часа в зала „Христо Борисов“ във Варна в изтеглен мач от 12-я кръг.

В другите срещи на 29-и декември Рилски спортист приема Лукойл Академик, а Балкан е домакин на Берое, а в последния мач за 2014-а в НБА Ямбол очаква Левски на 30-и декември в зала „Диана“.