Сред най-атрактивните баскетболисти от участниците в приятелския международен турнир „Лукойл Екто спорт” определено се нарежда гръцкият национал Софоклис Скорцианитис. Големият Софо, известен в баскетболните среди още като Бейби Шак се завръща в гръцкото първенство, обличайки екипа на Панатинайкос. За последно Скорцианитис игра в Макаби Тел Авив, но преди това бе част от големия враг на „зелените” на местна почва Олимпиакос. 27-годишният баскетболист е олимпийски вицешампион с Гърция.

Със своите 206 сантиметра и над 150 килограма, няма как Софо да не предизвиква внимание и от публиката, и от противниците. Изключително интересен бе и сблъсъкът му със също толкова внушителния Нейтън Джавай от Барселона във финала на турнира в Арена Армеец. В крайна сметка Скорциатинис завърши с 15 точки и 3 борби за 20 минути на терена, а Джавай с 10 точки и 5 борби за 17 минути.

„Всичко беше отлично. Организацията беше чудесна, а турнирът бе много силен с доста сериозни отбори. Определено престоят тук беше забавен. Нямахме никакви проблеми от най-дребните до най-важните неща, всичко беше изпипано. Ние просто трябваше да си вършим работата и да играем”, заяви играчът на Панатинайкос пред българските медии и призна, че въпреки приятелското естество на мача, тимът му винаги гони победата.

„Ами да, има и разочарование от поражението във финала. Ние винаги искаме да печелим мачовете. За нас това беше реално вторият тежък приятелски мач. Все още не сме напълно готови, но в момента просто се опитваме да оправим пропуските си и да се организираме по-добре”, каза Скорцианитис, а по повод настоящия си тим ПАО и миналото с Олимпиакос, сподели:

„Панатинайкос е голям отбор и за мен е чест да съм част от него. Това е моята работа и трябва да си я върша добре. Тук съм, за да играя и да достигна възможно най-високо ниво с отбора. Наистина има много промени в състава, но Панатинайкос винаги е бил водещ тим в Гърция в последните години. Има много шампионски титли и точно това ще се опитаме да направим и тази година, за спечелим титлата.”