България оглави класирането в групата от евроквалификациите по баскетбол при мъжете след снощния успех над Португалия. Баскетболистите ни са с осем точки, колкото имат Полша и Грузия от три победи и две загуби. Белгия е четвърта със 7 точки, но и мач по-малко, а португалците са последни с нито една победа до момента.

Полша надви Белгия снощи като домакин с 67-58 точки след силни изяви на Марчин Гортат и Мачей Лампе. Поляците гостуват на Португалия в следващия кръг на 20-ти август, а Грузия приема Белгия. България ще има малко повече време за почивка, но пък на националите им предстоят общо три мача за една седмица, като два от тях са като гост и един като домакин.

От 15-те отбора в евроквалификациите при мъжете за Европейското се класират 5 – победителите от трите групи и двата най-добри втори отбора. В другите две групи лидери са съответно в А - Черна гора с 9 точки и Израел с 8, а в Б Великобритания е с 10 точки без поражение от 5 мача и Македония с 9 точки.

При жените България остава на трета позиция във временното класиране със 7 точки – 2 победи и 3 загуби, а начело са Черна гора и Турция. Черна гора би трудно Унгария снощи със 75-73 точки, а баскетболистките ни изпуснаха победата над Турция след силно първо полувреме, но ужасяваща трета част. Дамският ни представителен тим гостува на Унгария в следващия си мач от евроквалификациите на 20-ти август. За Евро 2011 се класират първите два тима от всяка от четирите групи.