Баскетболната федерация ще подготви образователна брошура, за да информира състезатели и деятели за строгите санкции при участие в уговаряне на мачове.

„Не, не сме обсъждали черно тото. Ще ви кажа обаче няколко неща. Получихме материали, направихме запитване във връзка с тези залагания. Във връзка влязохме с организация, която представлява 20-те най-големи компании, които се занимават с този бизнес. Казаха ни, че нямат сигнали за уредени баскетолни мачове за България. В същото време казаха, че не могат да знаят, дали някъде в Азия не се залага. Ще подготвим и една образователна брошура, в която да обявим какви са последствията за тези неща с малко образователна цел“, разкри президентът на БФБаскетбол Георги Глушков след днешното заседание на Управителния съвет на централата.

За появилите се в последно време слухове за уговаряне на мачове и залози, Глушков заяви: „Информацията е изтекла от трети лица. Някой е чул, че други двама разговорят, без имена и фамилии, за нещо, което се е случило на друго място и по друго време. В същото време ви казвам, че наистина ще алармираме всичщи какво ги очаква.“


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS