Ръководството на баскетболната ни федерация ще обмисли как да използва депозита от 25 хиляди, който ЦСКА загуби с напускането на първенство. Въпросната сума, както и платените 6000 лева за съдийски такси от „червените” могат да отидат за покриване на част от заплатите на двама бивши баскетболисти на тима Георги Давидов и Людмил Хаджисотиров, които осъдиха клуба и за някакъв вид обезщетение на екс- помощник треньора Тони Дечев. Също така парите могат да бъдат използвани за подпомагане на детско-юношеските формации на БК ЦСКА, тъй като в школата на „червените” са записани 75 деца, чието бъдеще не е ясно.

Баскет-федерацията иска стопанисването на залата на стадион „Българска армия” да бъде възложено на нея, след прекратяването на договора с клуба на Георгиос Стерянопулос, като евентуално съоръжението да бъде въведено в приличен вид и да бъде годно за тренировки.

Босовете на родната централа по баскетбол обмислят да потърсят съдействие от Национална Агенцията по Приходите и да се въведе задължителна застраховка за подрастващите.