Ръководството на баскетболната ни федерация все пак ще обяви позицията си по скандала с оттеглянето на мъжкия ЦСКА от първенството и Купата на страната. Президентът на централата ни Михиал Михов, изпълнителният директор Иван Ценов, главният мениджър на Националната лига и юристът Елеонора Рангелова ще коментират какви мерки ще бъдат предприети. Шефовете на федерацията ще споделят мнението си за нормативните документи, правила и норми, касаещи отношенията между централата и членуващите в нея клубове.

Президентът на БК ЦСКА Георгиос Стерянопулос извади „червените” от участие в Лигата и турнира за Купата в петък вечер, но така и не публикува въпросната декларация в основната си връзка с медиите – клубният сайт, който освен това от събота спря да функционира.

Все още не е ясно дали гъркът смята да изпълни някои от афишираните си намерения:

- „Гарантирам всички съществуващи към днешна дата договори с играчите и гарантирам на нашите играчи заплащане на възнагражденията им в съответствие с тези договори.

- Изисквам от БФБ да не предоставя „Letter Of Clearance” (Разрешение за преминаване в друг отбор), за който и да е състезател на клуба ни без предварително писмено съгласие на клуба. Състезателните права на баскетболистите ни принадлежат на ЦСКА и БФБ е гарант на тези права.

- С цел да продължа инвестициите в нашите състезатели и тяхното развитие ще организираме приятелски мачове в България и чужбина без каквито и да са допълнителни разходи за клуба.”