Старши треньорът на мъжкия баскетболен отбор на Рилски спортист Росен Барчовски, заяви, че в основната на успеха на турнира за Купата на България стоят добрите отношения между всички в клуба. 

В неделя в "Арена Ботевград" Рилски спортист победи Лукойл Академик с 90:80 точки и за първи път в историята си спечели трофея. 

"Основната причина да спечелим купата е колективът. Когато някои се трудни и много иска да постигне нещо, съдбата е благосклонна. Откакто съм в Самоков никога не съм спирал да имам желание г-н Петър Георгиев и този град да имат купа. Преди мача изпитвах вътрешен страх, но явно съдбата е била благосклонна", каза Барчовски на пресконференция днес. 

Старши треньорът на Рилски спортист добави, че откакто Йордан Бозов е капитан в отбора няма нито един конфликт. 

Росен Барчовски

източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

На пресконференцията не присъстваха играчи, тъй като те се подготвят за съботния домакински мач срещу Черно море Порт Варна от НБЛ. 

"В събота имаме важен мач с Черно море. Тази среща е опасна. Ако летим в облаците Варна ще ни приземи много бързо", добави Барчовски. 

"Тази победа ни прави щастливи, повишава ни самочувствието и апетита. Обаче трябва да сме наясно, че оттук нататък трябва да надграждаме. Отборът има по-голям потенциал. През първото полувреме не играхме добре. Сега трябва да сме здраво стъпили на земята. Имаме много млади играчи, които трябва повече да помагат", коментира Росен Барчовски. /БТА



Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS