Старши треньорът на мъжкия баскетболен тим на ЦСКА Росен Барчовски е разговарял с Любо Минчев с намерението да му предложи поста на асистент при „червените”. Настоящият наставник на Левски обаче отказал.

Росен Барчовски продължава да търси най-подходящия специалист за помощник-треньор в ЦСКА, където да работят заедно следващия сезон и в България, и в евротурнирите.

„Спрял съм се на 6 предложения - 2 от Израел, 2 от Сърбия, 1 от Гърция и 1 от Италия, които ми се струват достатъчно сериозни. Най-вероятно ще избера измежду тях, но вратата остава отворена, а и изчаквам, защото някъде шампионатите още не са приключили”, заяви Барчовски, който сподели още, че е имал разговор с Любомир Минчев: „Не е тайна, вече доста хора знаят, така че мога да кажа. На Любо Минчев трябва да му се отдаде дължимото, защото той държи да изпълни ангажимента си към Левски, където са му дали път в треньорството. Не съм гледал на него като на треньор на Левски, а само от професионален и човешки план. Бях длъжен да пробвам, защото му имам доверие.”

Барчовски и Минчев работиха заедно по време на квалификациите за Евробаскет 2005 в Сърбия и Черно гора и изведоха националния тим до класиране на шампионата на Стария континент.