Старши треньорът на българския национален тим по баскетбол Росен Барчовски призна, че отборът е бил под голямо напрежение преди първия си домакински мач от евроквалификациите.

„Имаше голямо напрежение, заради важността на мача. Това е първият ни домакински мач и обикновено наистина има голямо напрежение върху отбора домакин. Това води до грешки и скованост, и така беше до четвъртата част. Бяхме добре подготвени и това си пролича”, коментира Барчовски след успеха на баскетболистите ни над Полша.

„Проявихме характер и добра физическа подготовка. Трябва да отбележим много важните кошове на Филип Виденов. Ключът към успеха бе физическата годност и това, че не се предадохме. Сега като е свършил мача може да съжаляваме за някои неща, но не винаги може да се контролира играта на един отбор, има неща, които са психологически”, добави Росен Барчовски и отбеляза тежкия цикъл от пътувания и мачове за националите по време на евроквалификациите.

„Изключително важна победа извоювана с характер и силна игра в защита и нападение в последните минути. Надявам се да продължаваме така. Радвам се, че публиката ни подкрепяше, дори когато беше 14 точки за съперника”, каза капитанът на състава Стефан Георгиев – Торо.

„Изиграхме добър мач, но имахме проблеми в четвъртата част, в която направихме 5 грешки. Филип Виденов вкара много важни точки. Вече мислим за следващия мач”, бе лаконичен наставникът на Полша Игор Гришчук.