България спечели и втората си среща от тазгодишните квалификации за Евробаскет 2011, след като се наложи драматично с 74:70 над Полша.

В драматична битка и огромно усилие на волята българският национален тим успя да триумфира над Полша в първото си домакинство и втория мач за европейските квалификации. В различните част срещата завърши 12:21, 16:14, 16:20, 30:15.

България губеше почти през целия мач, но успя да се мобилизира в последните минута на втората четвърт и в крайна сметка показа характер, за да победи съперниците си.

Филип Виденов вкара три последователни тройки за българите и общо пет, и се представи като най-резултатния играч за домакините с 26 точки и въобще в мача, следван от Стефан Георгиев и Калуей.

За гостите най-добре се представи Келти. Това е втората победа за българските национали, които започнаха и с триумф над Португалия като гости и в момента са лидери в групата.

По време на почивката в срещата Българската федерация по баскетбол почете сребърните медалистки от Олимпиадата в Москва, които тази година честват 30-годишен юбилей от триумфа си. България е в една група за Европейските квалификации с Португалия, Полша, Белгия и Грузия.