Старши треньорът на Рилски спортист Росен Барчовски обясни загубата от Левски с късата пейка и добрия ден, който имаше баскетболистът на "сините" Джумейн Джоунс.

"Исках да продължим поне до 6-и, поне още един мач да изиграем. Видяхте колко оспорвани и хубави двубои, което е хубаво за българския баскетбол, но на мен лично ми е неприятно. Надявах се, много се надявах в третия мач напрежението тотално да беше преминало в Левски", коментира наставникът на Рилецо.

"Причините са две основни. Едната е генерална - липсата на дълга пейка. Левски освен, че има много добри играчи имат и много играчи, докато ние играем добър баскетбол, но не можем да издържим в този състав. За Купата успяхме, но не може непрекъснато. Втората причина се казва Джумейн Джоунс, който изигра страхотен мач. Накрая, когато се решаваше мача, пое отговорност и направи серия от тройки и то много трудни. Фактически той ги окрили, това им даде самочувствие. Една или две топки да беше пропуснал, смятам, че щяхме да спечелим мача", добави Росен Барчовски.