Баскетболният ЦСКА взе важна победа като гост в Ямбол, а наставникът на „червените” Росен Барчовски сподели, че е доволен от резултата.

„Класирането ни даже малко надхвърля очакванията ми. Предвид обстоятелствата и лошото начало смятам, че стоим добре. Победата е стойностна и четвърта като гост. Може да се каже, че надхитрихме Ямбол. Не можаха да се справят със зоновата ни защита”, коментира Барчовски, а по повод контузията на гарда Людмил Хаджисотиров- Удо заяви: „Има разтежение и преценихме, че има риск за по-сериозна контузия, затова Удо не игра.”

ЦСКА посреща Рилски спортист в следващия кръг на мъжкото ни баскетболно първенство. „Срещат се два отбора в подем, но все пак мачът ще е в София. Ще работим за пълна мобилизация. Не си правим илюзии, че ще е лесно. Американците Хендърсън и Пейн са важни фигури в състава и допринасят много за победите ни. В общи линии се развиват, има прогрес при Майк Хендерсън, но малък застой при Лавел Пейн, трябва му повече амбиция. За годините, на които са и цената – те са попадение за нашия отбор”, каза Росен Барчовски.

Наставникът на ЦСКА, който е и председател на Тренсьорския съвет към баскетболната ни федерация, коментира и назначаването на израелеца Пини Гершон за селекционер на мъжкия ни национален тим: „Има положително мнение. Това е опит да се потърси нещо ново. Играчите ще бъдат максимално мотивирани. Никой не знае какво ще се случи. Единственото ми недоволство беше от мястото на подписването на контракта. За един час договорът трябваше да се подпише тук в София. Става въпрос за символично действие и това не ми направи добро впечатление.”