Сърбинът Бранислав Прелевич очевидно ще съвместява постовете спортен директор и старши треньор в баскетболния ЦСКА. Това са споделили босовете на „червените” с генералния мениджър на Националната баскетболна лига Стефан Станев. Президентът на БК ЦСКА явно е решил да излезе от нелегалност и днес се срещна със Станев в офиса му.

„Имах разговор с г-н Стерянопулос и г-н Прелевич. Договорка между играчи и треньори не е постигната. Днес „червените” картотекираха 6 нови играчи. Уведомиха ме, че старши треньор на отбора ще е г-н Прелевич. В състава им има българи, картотеката вече е извършена в момента”, сподели Стефан Станев минути преди края на трансферния прозорец у нас.

Колкото до вдигналите се на бунт български баскетболисти, които искат да разтрогнат с ЦСКА Станев каза:

„Засега няма постъпило предложение тези състезатели да бъдат картотекирани към други отбори в Лигата. Няма какво решение да взимам аз, дали са състезатели на ЦСКА. Ако искат да преминат в тимове от А1, то тогава казусът трябва да го реши федерацията.”

Босовете на БК ЦСКА са уверили Стефан Станев, че нямат проблеми с детско-юношеската школа, която е необходими изискване за участие в НБЛ.

„Увериха ме, че нямат проблеми с школата. Какво ще стане, ще видим като започне състезанието. Банковият им депозит са си го платили, както и глобите. Блокаж на депозита им към НБЛ в момента няма”, добави Стефан Станев за Гонг.