Балкан вгорчи дебюта на Хрисимир Димитров в Черно море като го победи, при това на техен терен с 93-86 в първата среща от втория полусезон на шампионата в Националната лига за мъже. Срещата бе пряка битка за третото място във временното класиране на най-добрия баскетболен шампионат у нас, тъй като преди този кръг двата отбора имаха еднакъв актив от 6 победи и 6 загуби заедно с тима на Ямбол, информира bulgarianbasket.com.

Над всички в този мач бе Георги Давидов, който завърши с коефициент 25, след като влезе като резерва и отбеляза 15 точки, хвана 9 борби, отне 5 топки и показа висок процент на стрелба – 6 от 9 за 2 точки и 3 от 4 от наказателната линия за 32 минути на терена в зала „Конгресна” в морксата столица. Иван Лилов бе най-резултатен за гостите с 21 точки, а совен това добаив и 7 асистенции и 3 борби. Йордан Бозов и Атанас Радев добавиха съответно 16 и 15 точки за победителите.

За Евроинс Черно море Крум Дойчинов и Симеон Ценов завършиха с по 17 точки, а Хриси Димитров добави 16 и 5 борби преди да напусне за 5 лични нарушения.

„Моряците” хванаха повече борби в нападение, отколкото в защита – 19 срещу 15 и стрелаха цели 35 пъти от тройката (13 сполучливи или 37.1 %)

Следващата седмица Евроинс Черно море е домакин на Левски, докато Балкан ще бъде домакин на Ямбол в своята зала в Ботевград.

Останалите мачове от кръга:

Черноморец – Ямбол 70:87

Рилски спортист – Спартак Плевен 88 – 72

Левски – Лукойл Академик 101- 86