Левски се върна начело в класирането на Националната лига след победа със 101-86 над Лукойл Академик в дербито на 15-тия кръг. Двата отбора се изравниха в класирането с еднакъв актив от 12 победи и 3 загуби, но „сините” ще са на първо място тъй като в преките мачове помежду си имат 2 победи от три срещи, информира bulgarianbasket.com. С идването на старши треньора Йовица Арсич, в отбора на Лукойл Академик се наблегна на защитата и почти всички съперници бяха пометени с лекота от шампионите. Но, както и в предишния сблъсък в Правец между двата отбора, така и днес Левски с правилна тактика и отлична игра в защита свали „звездите” на Лукойл Академик на земята.

Тити Папазов и Тони Дечев абсолютно надхитриха треньорския щаб на съперника и след едно равностойно първо полувреме, не им дадоха нито за секунда да си помислят за нещо повече от почетна загуба. А в края на мача се случи така, че Лукойл Академик се предадоха и загубиха с 15 точки разлика. Тройката на Станислав Славейков със сирената зад центъра сложи точка в полза на безспорно по-добрият отбор в това дерби – Левски.

Шест състезатели на Левски завършиха с двуцифрени точкови покзатели, а с най-много бе Арън Харпър – 21, 5 борби и 4 асистенции. Стефан Георгиев добави 18 точки и 6 овладени топки преди да излезе за 5 лични нарушения малко преди края.Неговият брат Златин не само вкара 15 точки, но и тотално обезвреди един от най-добрите стрелци на Лукойл Академик в последно време Ристе Стефанов. Доналд Коул влезе като резерва и добави 13 точки, а Боби Фрейзър изигра поредния си добър мач – 12 точки.

За Лукойл Академик двама баскетоблисти се откроиха – Перо Антич с 28 точки и 8 борби, както и новото попълнение на отбора Славко Стефанович, който отбеляза 26 точки и бе безпогрешен от зоната за три точки – 3 от 3. Разочароваха Ристе Стефанов – само 4 точки и 0/3 от трите точки, както и Уили Дийн – 10 точки (повече  от които в заключителните минути на срещата).

Левски го чака трудно гостуване във Варна в следващия кръг, когато съперник ще бъде Черно море. Лукойл Академик пък приема Рилски спортист у дома.