Баскетболният отбор на Балкан продължава със страхотните си изяви в мъжкия шампионат. В среща от 11-и кръг момчетата на Георги Младенов се справиха категорично с ЦСКА и победиха със 75:60.

„Зелените” се възползваха от поражението на Спартак Плевен снощи от Лукойл Академик и вече са на трета позиция във временното класиране, с равни показатели с плевенчани. Пред Балкан остават само Академик и Левски.

Двубоят в пълната зала в Ботевград започна по-добре за ЦСКА, като „червените” баскетболисти поведоха бързо с 5:0. Домакините обаче се окопитиха и до края на частта успяха да изравнят силите.

През втората четвърт Георги Младенов стегна редиците на своя тим и благодарение на кошове на Дуейн Мортън, Павле Болковац и Атанас Радев разликата бързо скочи в полза на Балкан. Ботевградчани напълно обезкуражиха гостите в края на полувремето, когато Бойко Миленков наниза две тройки и два наказателни удара, за да се оттегли отборът му с аванс от десет точки – 44:34.

След почивката Росен Барчовски остави повече свобода на американските си баскетболисти Лавел Пейн и Майк Хендерсън и те успяха да намалят пасива на ЦСКА на шест точки – 47:53, но в този момент домакините се стегнаха отново. Иван Лилов и Атанас Радев с великолепни изяви върнаха и дори увеличиха преднината на Балкан на 13 точки в 30-та минута от срещата.

Гостите опитаха последен напън в заключителната част, но спорадичните успешни стрелби на Людмил Хаджисотиров не бяха достатъчни за обрат срещу много активният тим от Ботевград. Балкан отново демонстрира бърза игра и много идеи в атака, като завършваше атрактивно при всяка удобна ситуация.

Ветеранът Дуейн Мортън показа, че не е забравил как се забива, а Атанас Радев се отличи с унищожителен чадър в последната част. С тройките си блеснаха Миленков и Иван Лилов.

Именно по-малкият брат от фамилията Лилови бе най-резултатен и в тази среща като завърши с 22 точки, 10 борби, четири асистенции и две откраднати топки. По 15 точки добавиха Радев и Мортън, Миленков се отличи с 11, а Болковац вкара 10.

За ЦСКА с 20 точки завърши Майк Хендерсън, а Пейн и капитанът Георги Давидов реализираха по 11.