Националът Атанас Радев ще смени Балкан с Рилски спортист през новия сезон. Баскетболистът, който в момента се готви с представителния ни състав за евроквалификациите, е обявил пред ръководството на ботевградчани, че е избрал по-добрата оферта от отбора от Самоков.

„Нови имена със сигурност ще има. Водим разговори. От новия сезон Наско Радев няма да е част от отбора на Балкан. Причината е много проста и елементарна – получил е по-добри условия от Самоков и изрази желание да премине в този отбор. Въпреки че имаше двугодишен договор, ние сме проявили нужното разбиране, а и такива ни бяха устните договори, че при по-добра оферта, ние да не създаваме пречки. Той свърши доста добра работа в Балкан и се разделя по нормален начин с надявам се взаимни добри чувства. Преминава в отбора на Самоков. През август започваме подготовка. Имаме разговори с няколко млади играчи и 2-3 трима опитни. Надяваме се на добра сплав тази година от млади и по-опитни, като това не намалява амбициите ни за добро представяне”, сподели президентът на Балкан Иван Гавалюгов пред Гонг.

Гавалюгов коментира и привличането на сръбския специалист Миле Протич за главен треньор в детско-юношеската школа на клуба: „Това е естествено продължение на намеренията ни да развиваме школата на Балкан. Още зимата стигнахме до извода, че трябва да търсим външен треньор. Първоначално привлякохме за консултант Ратко Йоксич и по негова препоръка се свързахме с Миле Протич. Нашите намерения и неговите идеи напълно съвпаднаха и бързо се разбрахме. Ще участва в селекцията при подрастващите. Със сигурност в тази посока ще насочим средства и усилия. Мисля, че ще е много полезен с опита и уменията си. Ще работи директно с подрастващите на Балкан. Надяваме се на добри резултати. Имаме претенции да сме една от водещите школи, но много далече от стандартите на истинските водещи школи. Това е пътят за развитие на българския баскетбол – работата с подрастващите. Трябва много работа, а резултатите от работата в школите дава резултати в мъжките състави. В България нещата са обърнати.”